Fremtidsfuldmagter
Med en fremtidsfuldmagt kan du sikre, at du selv vælger, hvem der skal varetage dine økonomiske såvel som personlige interesser, hvis du en dag ikke længere selv er i stand til det.
Pris for fremtidsfuldmagt
NB!
*Notargebyr udgør i alt 300 kr. og er ikke inkluderet i prisen.
Har du spørgsmål eller er du usikker omkring dit testamente? Så ring og få en afklarende samtale med en af vores advokater på +45 70 18 19 20
Hvem skal varetage dine interesser, hvis du bliver syg?
Med en fremtidsfuldmagt kan du selv bestemme, hvem der skal varetage dine interesser i fremtiden, såfremt du på et tidspunkt ikke selv kan varetage dine egne interesser. På den måde kan du selv vælge en person eller flere personer, som du har tillid til, og som skal varetage dine interesser.
Hvilke forhold kan være indeholdt fremtidsfuldmagten?
Du kan med en fremtidsfuldmagt give fuldmagt til, at der træffes beslutninger omkring dine økonomiske forhold, herunder salg af fast ejendom eller bil, opsige lejemål, underskrive lejekontrakt, betale regninger, forvalte din økonomi m.v.
Du kan også give fuldmagt til varetagelse af dine personlige forhold, herunder ansøge kommune om hjemmehjælp, træffe beslutninger omkring din pleje og omsorg, klage over offentlige afgørelser, ansøge om offentlige ydelser m.v.
Det er en god ide at rådføre sig med én advokat, når der oprettes en fremtidsfuldmagt, idet en fremtidsfuldmagt er et meget indgribende dokument. Vi assisterer med udarbejdelse af fremtidsfuldmagten, således at du får professionel rådgivning omkring fremtidsfuldmagtens indhold og omfang.
Hvordan oprettes en fremtidsfuldmagt?
Såfremt du er fyldt 18 år og i stand til at handle fornuftmæssigt, kan du oprette en fremtidsfuldmagt. Når fremtidsfuldmagten er udarbejdet, skal du gøre den gyldig. Fremtidsfuldmagten gøres gyldig ved, at du underskriver den digitalt i Fremtidsfuldmagtsregisteret med dit NemID på i tinglysningssystemet. Du skal herefter bestille tid hos en notar ved byretten, hvor du skal møde op med billedelegitimation (f.eks. pas eller kørekort) samt sygesikring. Hos notaren skal du vedkende dig fremtidsfuldmagten, herunder at den er i overensstemmelse med dine ønsker, hvorefter notaren vil foranledige fremtidsfuldmagten underskrevet digitalt.
Hvordan træder fremtidsfuldmagten i kraft?
Fremtidsfuldmagten er først anvendelig, når Familieretshuset har sat den i kræft. Din fremtidsfuldmagt er således ikke synlig for andre før, at den er blevet sat i kraft.
Fremtidsfuldmagten kan sættes i gang ved, at du selv anmoder, eller ved at din(e) fremtidsfuldmægtige anmoder Familieretshuset herom.
Anmodning om ikrafttrædelse af fremtidsfuldmagten skal ske på Familieretshusets blanket, der kan findes på Familieretshusets hjemmeside. Der betales et gebyr på 1.010 kr. (2022-nivaeu).
Vi kan sørge for:
- Rådgivning og vejledning om dine muligheder – Så du får det rigtige resultat.
- Udarbejdelse af selve fremtidsfuldmagten – Så den bliver udformet korrekt.
- Tinglysning af fremtidsfuldmagten i Fremtidsfuldmagtsregisteret – Så den bliver juridisk gyldig.
- Enkel og forståelig vejledning omkring notarunderskrift – Så du ved præcis, hvad du skal gøre.
Har du spørgsmål eller usikker om din fremtidsfuldmagt? Så ring og få en afklarende samtale med en af vores advokater på +45 70 18 19 20
Pris for fremtidsfuldmagt
NB!
*Notargebyr udgør i alt 300 kr. og er ikke inkluderet i prisen.
Har du spørgsmål eller er du usikker omkring dit testamente? Så ring og få en afklarende samtale med en af vores advokater på +45 70 18 19 20